Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 15:58

Σεμινάριο για καθηγητές πληροφορικής, με θέμα την "Διδακτική αξιοποίηση του μικροελεγκτή arduino"

Την Τρίτη 28-6-2016 σε εργαστήριο πληροφορικής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, πραγματοποιήθηκε με βιωματικό τρόπο και πολύ μεγάλη επιτυχία σεμινάριο για καθηγητές πληροφορικής, με θέμα την "Διδακτική αξιοποίηση του μικροελεγκτή arduino"

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας (ΣΕΠΗ) και την σύμβουλο Πληροφορικής Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας κ. Ισαβέλα Κοτίνη. Την εισήγηση έκανε η συνάδελφος Θεοδώρα Σαμαρά η οποία και εντυπωσίασε με την περιεκτική και οργανωμένη εισήγησή της.

Το πρόγραμμα περιέλαβε:

    Σύντομη παρουσίαση του μικροελεγκτή Arduino
    Τη χρήση του breadboard
    Το προγραμματιστικό περιβάλλον IDE του Arduino
    Υλοποίηση και προγραμματισμό απλών διατάξεων (με LED, αισθητήρες κ.λπ.) με το IDE
    Άλλα προγραμματιστικά περιβάλλοντα για το Arduino
    Προγραμματισμό του Arduino με Python

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 16 εκπαιδευτικοί πληροφορικής του νομού οι οποίοι στο τέλος δήλωσαν ευχαριστημένοι οτι περιμένουν το Σεπτέμβριο το ίδιο σεμινάριο σε Β' επίπεδο. Πάντως η Θεοδώρα δήλωσε οτι θα επαναλάβει το σεμινάριο για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν, λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων μικροελεγκτών.

Ο ΣΕΠΗ ως συνδιοργανωτής ευχαριστεί την εισηγήτρια κ. Θεοδώρα Σαμαρά για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκρισή της στο αίτημα του ΣΕΠΗ για το σεμινάριο, την σύμβουλο Πληροφορικής κ. Ισαβέλα Κοτίνη για την συνεργασία και την συνδιοργάνωση και τον διευθυντή του 1ου Ε.Κ. Βέροιας κ. Ν. Χασιώτη για την διάθεση του χώρου και τα κεράσματα.

Διαβάστηκε 4588 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 16:35

Έκθεση εικόνων

Αύγουστος

18

Πέμπτη

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK