Τρίτη, 06 Μαϊ 2014 09:30

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας την Πέμπτη 10-04-2014 επισκέφθηκαν το "Βλαχογιάννειο" μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους εκδρομών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους δύο ορόφους του μουσείου από τον ίδιο τον συλλέκτη κ. Κανέλλο Ντόντο, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά να έρθουν σε άμεση επαφή με τα εκθέματα τα οποία ταυτίστηκαν με την Ελλληνική ιστορία και όχι μόνο.

Οι μαθητές καθ' όλη τη διάρκεια της ξενάγησης επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και ωριμότητα, και αυτό το απέδειξαν με τις ερωτ΄'ησεις και τις απορίες που έθεταν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Οι δύο συνοδοί καθηγήτριες κ.κ. Λαζοπούλου Μ. και Τσαλδάρη Φ., κατάφεραν να επεξηγήσουν επίσης διάφορα ιστορικά γεγονότα που έχουν διδαχθεί καατά τη σχολική χρονιά, ταυτίζοντας τα εκθέματα του μουσείου με τη διδακτέα ύλη.

Το τέλος της επίσκεψης άφησε άριστες εντυπώσεις στους μαθητές, οι οποίοι μετά το πέρας της ξενάγησης παρέμειναν στον χώρο του μουσείου όπου αναπτύχθηκε διαλογική συζήτηση μεταξύ μαθητών, καθηγητριών και του κ. Ντόντου Κ., σχετικά με γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.

Διαβάστηκε 5182 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Μαϊ 2014 12:13

Μαϊ

25

Τετάρτη

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK