Παρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 09:44

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά, προκειμένου να βοηθηθούν στο σχολείο και στις Πανελλήνιες.
Τα μέλη της Ομάδας Αγωγής Υγείας του σχολείου μας, « Ο Εθελοντισμός είναι Πολιτισμός » πήραν συνέντευξη από καθηγητές που συμμετέχουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Μια καθηγήτρια μας είπε ότι κίνητρο γι’ αυτήν αποτέλεσε η βοήθεια που προσφέρει κανείς σε άτομα που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η επιλογή της ήταν συνειδητή, γιατί τη θεωρεί σημαντική εμπειρία. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή της είναι η αγάπη και το χαμόγελο που παίρνει από τα παιδιά, παρ’ όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τις διαφορετικές ανάγκες που υπάρχουν.
Και στο σχολείο μας υπάρχουν καθηγητές, που εθελοντικά προσφέρουν τη βοήθειά τους τα απογεύματα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Ένας καθηγητής που συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια μας είπε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για τέτοιου είδους προσφορά. Ιδιαίτερα τα παιδιά των ΕΠΑ.Λ. χρειάζονται περισσότερη βοήθεια. Σημείωσε μάλιστα ότι οι μαθητές είναι συνειδητοποιημένοι και δε δημιουργούν προβλήματα. Πρόσθεσε τέλος ότι η ανταμοιβή του είναι να βλέπει τα παιδιά αυτά να πετυχαίνουν στις εξετάσεις

Διαβάστηκε 2927 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Απρίλιος 2014 09:48

Ιανουάριος

20

Κυριακή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK