Κυριακή, 21 Ιούνιος 2015 00:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα:
«Αναπτύσσομαι επαγγελματικά, λειτουργώντας μια εικονική επιχείρηση τουριστικής αξιοποίησης των θρησκευτικών μνημείων της Βέροιας », που υλοποιήθηκε στη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 35 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης, των τμημάτων Α8, ΒΥΔ και ΒΕΔ. Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη της Βέροιας και συγκέντρωσαν πληροφορίες από προτεινόμενη βιβλιογραφία, καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο και τις Βυζαντινές Εκκλησίες της πόλης για να συγκεντρώσουν φωτογραφικό υλικό.
Παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους (αρχείο παρουσίασης και αφίσα) στο 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ» με θέμα: «Η θρησκευτική Παράδοση, ο τόπος μου και εγώ», που διοργάνωσε το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος», το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Η εργασία εξέπληξε ευχάριστα την οργανωτική επιτροπή λόγω της πρωτοτυπίας της, καθώς δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα, τον θρησκευτικό τουρισμό.
Επισκέφθηκαν και φωτογράφησαν Μοναστήρια της περιοχής και την Εβραϊκή Συναγωγή και δημιούργησαν έναν χρήσιμο Τουριστικό Οδηγό, διαφημιστικό τετράδιο και διαφημιστικό σποτ με το υλικό που συγκέντρωσαν κάνοντας χρήση της τεχνολογίας.
Επισκέφθηκαν επίσης τον Δήμο της Βέροιας και κατέθεσαν προτάσεις στην Αντιδημαρχία Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής. Η ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας ανέδειξε την υπευθυνότητά τους και τους βοήθησε να αναπτύξουν ικανότητα επικοινωνίας συνεργαζόμενοι με τους αρμόδιους φορείς.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση μαθητών του 10ου Γυμνασίου Ιλίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους συμμαθητές/τριες τους και να καλλιεργήσουν κουλτούρα συνεργασίας και επιχειρηματικής σκέψης.

Οι Καθηγητές/τριες
Γεωργιάδου Μαρία ΠΕ01
Καραφουλίδου Ελπινίκη ΠΕ17.05
Πιπερίδου Κυριακή 18.02
Χαλκίδης Παύλος 17.07

Διαβάστηκε 2770 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 08:25

Πολυμέσα

Αύγουστος

22

Πέμπτη

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK