Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 07:52

HΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Erasmus +

To Eπιμελητήριο Ημαθίας φιλοξένησε την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου την ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας με τίτλο «Από την Παραγωγή στη Μεταποίηση και το Μάρκετινγκ» που υλοποιήθηκε από 10 έως 24 Νοεμβρίου 2014 στην Barcellona Pozzo di Gotto, στη Σικελία. Ο αναπληρωτής Δ/ντής του Κέντρου κος Τσαντήλας Ιωάννης παρουσίασε τους στόχους του προγράμματος, ενώ οι μαθητές που μετακινήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, παρουσίασαν τα αποτελέσματά του. Μέσα από ηλεκτρονικό υλικό παρουσιάστηκε όλο το 15ήμερο πρόγραμμα και οι πραγματοποιηθείσες δράσεις (εκπαιδευτικές και πολιτιστικές).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών, καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Βέροιας, άλλων Λυκείων και Γυμνασίων της πόλης της Βέροιας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κος Κατράνας Νικηφόρος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης κος Σκούπρας Χρήστος, οι πρώην Δ/ντές του 1ου Ε.Κ. Βέροιας κύριοι Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης και Δάϊος Ευάγγελος, ο Δ/ντής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κος Παναγιωτίδης Αριστείδης, ο Δ/ντής του ΔΙΕΚ Βέροιας κος Πρωτοψάλτης Αντώνης, εκπαιδευτές και εκπρόσωποι Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, Γεωπόνοι, καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου Νέων Αγροτών Ημαθίας κος Σιάνος Δημήτριος.
Με το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησαν τοποθετήσεις: Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κα. Ιντζιάδου Σοφία συγχάρηκε την προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του προγράμματος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κος Κατράνας Νικηφόρος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρουν τα Επαγγελματικά Λύκεια στους μαθητές υλοποιώντας ανάλογα Ευρωπαϊκά προγράμματα, και ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κος Παναγιωτίδης Αριστείδης συγχάρηκε το 1ο Ε.Κ. Βέροιας για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το ενδιαφέρον, την άμεμπτη συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της κινητικότητας του προγράμματος. Οι καθηγήτριες κα. Τσαχουρίδου Παναγιώτα, συνοδός και υπεύθυνη επικοινωνίας – συντονίστρια του προγράμματος κινητικότητας και κα. Ψιψίκα Αικατερίνη, συνοδός του προγράμματος, στάθηκαν ιδιαίτερα στα οφέλη τέτοιου είδους προγραμμάτων για τους μαθητές, τους καθηγητές και την κοινωνία γενικότερα.
Η ημερίδα έληξε με την απονομή στους μαθητές των Ευρω-διαβατηρίων Κατάρτισης (Europass) που εκδίδονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Τα Europass είναι προσωπικά έγγραφα και πιστοποιούν αποκτηθείσες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αποκτώνται μέσω της εκπαίδευσης, της κατάρτισης ή της επαγγελματικής εμπειρίας, τόσο σε τυπικά όσο και σε άτυπα περιβάλλοντα.
Οι μαθητές παραλαμβάνοντας το Ευρω-διαβατήριό τους, συνοδευόμενο και από ειδικά αφιερώματα στην ελιά-ελαιόλαδο και στο αμπέλι-κρασί (που ήταν και τα θέματα του προγράμματός τους), αναφέρθηκαν επιγραμματικά σε οφέλη από το πρόγραμμα σχετικά με τις επαγγελματικές, προσωπικές εμπειρίες καθώς και την καθημερινή ζωή στη Σικελία. Τα ευρω-διαβατήρια παραδόθηκαν από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βέροιας κα. Τσαχουρίδου Παναγιώτα, η οποία τόνισε την αξία τους στη συγκρότηση του επαγγελματικού βιογραφικού.
Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus + εγκρίνονται κατόπιν αξιολόγησης από το Ι.Κ.Υ., το οποίο έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τη χώρα μας και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διαβάστηκε 11106 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊ 2018 09:04

Μάρτιος

28

Πέμπτη

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK