Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 08:09

Διδακτική επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη

Ο τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Βέροιας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη. Εκεί μαθητές των ειδικοτήτων Φυτικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων της  Γ΄ τάξης του τομέα καθώς και οι συνοδοί τους ενημερώθηκαν για:

  • το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας , το οποίο διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια σε πολλές θεματικές ενότητες αλλά και για το Γραφείο Μελετών και Συμβουλευτικής, το οποίο ενισχύει την βιώσιμη ανάπτυξη κι εξέλιξη υφιστάμενων ή νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
  • το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το οποίο  υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης  .
  • τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης που καλύπτει η Σχολή.
  • την Βιβλιοθήκη,  μέσω της οποίας υπάρχει πρόσβαση σε μεγάλες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες  πανεπιστημιακών φορέων στο εσωτερικό και εξωτερικό.
  • τα ερευνητικά εργαστήρια και το έργο τους. Συγκεκριμένα  παρουσιάστηκαν  οι    εδώδιμες μεμβράνες,  οι οποίες  εξελίσσονται  για ια την συσκευασία φρέσκων και επεξεργασμένων τροφίμων να ενισχύσει την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος που εφαρμόζεται.
  • την Γεωργία Ακριβείας: το μελλοντικό σύστημα παραγωγής αγροτικών προϊόντων που στηρίζεται στη διαχείριση των εισροών σε ένα αγρό σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της καλλιέργειας.

 

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν πολύ τον κ. Σούγγαρη, την κ. Αντωνοπούλου και τον κ. Αδαμίδη για την ξενάγηση και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο του καθενός ως εργαζόμενοι στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστηκε 2193 φορές

Μάρτιος

22

Παρασκευή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK