Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016 18:30

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας στο Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη σύνταξη της «Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν, τα Ηνωμένα Έθνη ονόμασαν το έτος 2015 «Διεθνές Έτος Φωτός».
Με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του και του τρόπου με τον οποίο το φως και οι τεχνολογίες που σχετίζονται με αυτό επηρεάζουν κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής, η διεθνής επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα διοργάνωσε πολλές επιστημονικές και καλλιτεχνικές δράσεις.    
Στο πλαίσιο αυτό συνδιοργανώθηκε από τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας Μαθητικό Φεστιβάλ Φωτός, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ημαθίας με παρουσιάσεις εργασιών, προγραμμάτων, δράσεων και πειραμάτων φυσικής. Με την παρατήρηση και την μελέτη των φυσικών φαινομένων αλλά και μέσα από τη λογοτεχνία, τη μουσική, την ποίηση, την τέχνη και την θρησκεία, αναδείχθηκε η σημασία του φωτός στη ζωή μας.
Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Βέροιας συμμετείχε με εργασία στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών με θέμα: «Ανέσπερο Φως. Το Φως στην Αγία Γραφή, τη ζωή και την παράδοση της Εκκλησίας». Στις μαθήτριες Κούπτση Μαριάννα, Σολάκογλου Ελευθερία και Τζιβάρα Καλλιόπη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσίαση!
Δείτε την παρουσίαση.

Διαβάστηκε 2099 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2016 07:51

Πολυμέσα

Ιούνιος

19

Τετάρτη

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK