Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2015 08:34

"ΓΛΥΚΑΘΕΙΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ" Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη από το ΕΠΑΛ Βέροιας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σακχαρώδη διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, το ΕΠΑΛ Βέροιας έδωσε το στίγμα του και το μήνυμά του για τη νόσο, που εξελίσσεται σε μάστιγα των δυτικών κοινωνιών. Με πρωτοβουλία του τομέα Υγείας - Πρόνοιας και συνεργασία του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, (τομείς που επαναλειτουργούν από το σχολικό έτος 2015-16), το διήμερο Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Νοέμβρη έγινε αφισοκόλληση στο σχολείο
με ανακοινώσεις για την «αθόρυβη νόσο» καθώς υπήρχε και παράλληλη δράση των μαθητών με ετοιμασία ενός υγιεινού μπουφέ. Στρωμένος με φρούτα και ξηρούς καρπούς και με την προτροπή «γλυκαθείτε υγιεινά» έδινε ένα μήνυμα σωστής διατροφής μιας και φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ αλλά και τόσων άλλων παθήσεων.
Μαθητές και καθηγητές του σχολείου εκδήλωσαν τη διάθεση να δίνουν δυναμικά το παρόν στις ανησυχίες και στους προβληματισμούς του σύγχρονου κόσμου στοχεύοντας να εκπληρώνουν τον σκοπό ενός σχολείου άρρηκτα δεμένου με την κοινωνία και όχι αποκομμένο από αυτήν.

Διαβάστηκε 1995 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Δεκέμβριος 2015 09:54

Οκτώβριος

19

Παρασκευή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK