Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2017 17:59

"Μια ζωή ποδήλατο", ζώνη δημιουργικών δραστηριοτήτων


Στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων», κατά την σχολική χρονιά 2016-17, το τμήμα Α5 της πρώτης τάξης του σχολείου μας, σε συνεργασία με τους καθηγητές, αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ποδήλατο και ότι έχει σχέση με γενικό τίτλο: «Μια ζωή ποδήλατο»

Το τμήμα χωρίστηκε σε 6 ομάδες μαθητών, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να δουλέψουν και να ασχοληθούν με ένα διαφορετικό κομμάτι σε ότι αφορά το ποδήλατο για να πετύχουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Η πρώτη ομάδα είναι η ομάδα της ποδηλατοβόλτας. Τα παιδιά αυτής της ομάδας, αποφάσισαν να οργανώσουν μια βόλτα με ποδήλατα με ελεύθερη συμμετοχή, που θα ξεκινήσει από το ΕΠΑΛ, θα περάσει από γειτονικά χωριά και θα τερματίσει στο ΕΠΑΛ.

Η δεύτερη ομάδα, είναι η ομάδα της επισκευής ποδηλάτου. Τα παιδιά αυτής της ομάδας βρήκαν δύο παλιά ποδήλατα με σκοπό να τα αποσυναρμολογήσουν, να τα συντηρήσουν, να τα βάψουν και να τα συναρμολογήσουν ξανά.

Στην τρίτη ομάδα, οι μαθητές, αποφάσισαν να προσθέσουν σε ένα ποδήλατο ηχεία τα οποία θα λειτουργούν με μπαταρία. Σκοπός αυτής της ασχολίας είναι οι ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της ποδηλατοβόλτας, να ακούνε μουσική ώστε η βόλτα να γίνει πιο ευχάριστη.

Τα τέσσερα κορίτσια της τέταρτης ομάδας αποφάσισαν ότι θα ασχοληθούν με την διακόσμηση ενός ποδηλάτου. Θα βάψουν και θα σχεδιάσουν επάνω στον σκελετό του ποδηλάτου, και επίσης θα κατασκευάσουν διακοσμητικά με κεντρική ιδέα το ποδήλατο .

Η πέμπτη ομάδα, είναι η Ομάδα Δημοσίων Σχέσεων και της ιστορίας του ποδηλάτου. Σε αυτή την ομάδα, τα παιδιά παρακολουθούν τις εργασίες των άλλων ομάδων και ασχολούνται με την συγγραφή και δημοσίευση άρθρων σχετικά με την πρόοδο των εργασιών. Θα ενημερώνεται για τις ενέργειες της κάθε ομάδας, θα ανεβάζει φωτογραφίες στο facebook και το site του σχολείου και θα φροντίζει για την ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών σε ό,τι έχει σχέση με το project. Ταυτόχρονα ασχολείται με εργασία για την ιστορία του ποδηλάτου.

Η έκτη ομάδα εργάζεται για να δημιουργήσει κείμενο και παρουσίαση με θέμα: "Ποδήλατο και υγεία".

Διαβάστηκε 1950 φορές

Μαϊ

20

Δευτέρα

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK