Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 13:09

Με αφορμή την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"

Πρότζεκτ, εργασία, έργο: Τοιχογραφία σε τοίχο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας μετά από πρόσκληση του Νεος Συλλογος Γονεων Και Κηδεμονων 2ου Δημοτικου Σχολειου Βέροιας-Μελετειο.
Β΄και Γ΄τάξη του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Τελικό στάδιο της πρότασης η ζωγραφική αναπαράσταση με αφορμή ένα παραμύθι. Η διαδρομή μέχρι την ολοκλήρωση ένα όμορφο ταξίδι με συνεργασία μεταξύ μας πότε με εντάσεις, πότε με συμφωνίες ή διαφωνίες, πότε με στιγμές υπερηφάνειας για ένα καλό αποτέλεσμα, με καινούργιους φίλους μεγάλους και μικρούς.
Μετά την απόφαση ότι το θέμα θα βασίζεται στο παραμύθι της Αλίκης σειρά είχε η τοποθέτηση των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος χώρου σε μικρογραφία. Οι φωτογραφίες του τοίχου και η αυτοψία στον δρόμο μας οδήγησε στη απόφαση να μην περιοριστούμε στον μικρό χώρο που μας πρότεινε ο σύλλογος αλλά να επεκταθούμε κατά μήκος του δρόμου. Σε ένα στενό δρομάκι, πεζόδρομο που έχει μεγάλο ύψος το βλέμμα του περαστικού δεν μπορεί να ανέβει ψηλά. Δεν θα είχε νόημα μία μικρή επιφάνεια που με δύο του βήματα τελειώνει απότομα η τοιχογραφία. Θέλαμε να τον συντροφεύει σε όλο το πέρασμα του από το μεγαλύτερο τυφλό τμήμα του πεζόδρομου. Έτσι η κατά μήκος επέκταση συναντούσε σημεία του τοίχου όπως ένα τοιχίο ή ένας σωλήνας σε εσοχή που μας ήταν εμπόδιο. Αυτά ήταν όμως η αφορμή στο να επιλεγούν εικόνες με θέμα την Αλίκη και να "ενσωματωθούν" στοιχεία που ενώ στην αρχή ήταν πρόβλημα στο τέλος ήταν σημαντικά. Έτσι σχηματίστηκε το τσαγιερό που ρίχνει τσάι στην κούπα της Αλίκης, το τοιχίο έγινε ένα κούτσουρο-σπιτάκι τρισδιάστατο, ενώ οι δύο υδροροές σκουλίκια.
Η φιγούρα της Αλίκης θέλαμε να γίνει στο μέγεθος των μικρών μας φίλων του δημοτικού σχολείου αλλά και των μικρών περαστικών, έτσι ώστε και τα ίδια τα παιδιά να είναι μέρος του του ονειρικό τοπίο.
Η χαρά των παιδών και οι ευχαριστίες των μελών του συλλόγου αλλά και των περιοίκων και περαστικών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς.
Ευχαριστούμε

Διαβάστηκε 1725 φορές

Φεβρουάριος

29

Σάββατο

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK