Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 00:00

Επιστροφή τομέα Μηχανολόγων από Γερμανία με το πρόγραμμα ERASMUS+

Στις 30 Οκτώβρη του 2019 επέστρεψε η ομάδα του Τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Βέροιας από τη Γερμανία μετά από  16ήμερη παραμονή (15 – 30 Οκτωβρίου 2019) στο Άαχεν  στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «μαθησιακής κινητικότητας εκπαιδευόμενων και προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» Erasmus + KA1 .Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Η κομποστοποίηση των απορριμμάτων στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος». Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Την Παιδαγωγική Ομάδα αποτελούν 15 μαθητές της Γ’ τάξης του τομέα Μηχανολογίας καθώς και οι συνοδοί  εκπαιδευτικοί- -μηχανολόγοι κ.Περσίδου Ευγενία και  κ.Παλτατζίδης Ματθαίος.

Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης παρακολούθησαν εισηγήσεις κι επισκέφθηκαν επιχειρήσεις και φορείς στην Γερμανία και το Βέλγιο , όπως και ερευνητικά τμήματα του Πολυτεχνείου RWTH Aachen University. Ακόμη πραγματοποίησαν πολιτιστικές επισκέψεις σε Γερμανία ,Ολλανδία και Βέλγιο στις πόλεις Άαχεν • Κολωνία • Μαάστριχτ και στις Βρυξέλλες   στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Η Ομάδα θέλει να ευχαριστήσει τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Παντή Βαπτιστή για την αμέριστη υποστήριξη τόσο κατά τον σχεδιασμό όσο και κατά την υλοποίηση της μετακίνησης, αλλά και τους μαθητές και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σχολείο και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Επίσης τον φορέα υποδοχής στην Γερμανία, την εταιρεία «CG AUSBILDUNG und BERATUNG» για την άριστη διοργάνωση, συνέπεια και φιλοξενία. Η μετακίνηση γέμισε με γνώσεις, δεξιότητες κι εμπειρίες τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς-συνοδούς, τόσο σε σχέση με την κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων, την γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και με την έρευνα για τη μελλοντική εξέλιξη των οχημάτων στις αυτοκινητοβιομηχανίες και το Πολυτεχνείο του Άαχεν, τις βιομηχανίες μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας αλλά και βαριάς βιομηχανίας επεξεργασίας μετάλλων.Η διαμονή σε μια πολυπολιτισμική χώρα της κεντρικής Ευρώπης ήταν εμπειρία ανεπανάληπτη.Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον τομέα Γεωπονίας και σε συνεργασία του σχολείου με τον Δήμο Βέροιας στην κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

Διαβάστηκε 2387 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Απρίλιος 2020 10:21

Ιούνιος

15

Σάββατο

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK