Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 00:00

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ & ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας πριν την αναχώρηση για Γερμανία, αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και ήρθε ως εισηγητής ο συνάδελφος γεωπόνος κ. Μητροσούδης Γιώργος. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη παρουσίαση μας μετέφερε τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία του στην παραγωγή κομπόστ. Σε δεύτερη φάση επισκέφτηκε η ομάδα Erasmus+ τον αύλειο χώρο και το θερμοκήπιο του τομέα Γεωπονίας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ, αφού εκεί κάνουν πράξη ο κ. Μητροσούδης και οι μαθητές του, την παραγωγή κομπόστ από ίδρυσης του σχολείου και το χρησιμοποιούν όταν είναι έτοιμο, ως εδαφοβελτιωτικό στο θερμοκήπιο.
Σε επόμενη φάση ξεναγήθηκαν και είδαν στην πράξη την παραγωγή κομπόστ, στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ οι μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Γεωπονίας, καθώς και μαθητές της Α’ τάξης τους ΕΠΑΛ στα πλαίσια των μαθημάτων «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ» και «Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» αντίστοιχα. Μάλιστα συμμετείχαν στη διαδικασία από κοινού οι μαθητές των δύο σχολείων .
Η εμπειρία λοιπόν από την κινητικότητα στη Γερμανία με το πρόγραμμα Erasmus+ και η συνεργασία με το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ, που στην ουσία ανήκουν στο ίδιο συγκρότημα σχολείων, βοήθησε ουσιαστικά σε ένα δυνατό ξεκίνημα της κομποστοποίησης στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Βέροιας με κλειστούς πλαστικούς και μεταλλικό κάδους αλλά και ανοιχτούς ξύλινους.
Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας Ψιψίκα Κατερίνα και Τσαχουρίδου Παναγιώτα ευχαριστούν θερμά τον διευθυντή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παπαγεωργίου Κυριάκο, και τον συνάδελφο γεωπόνο κ. Μητροσούδη Γιώργο για την διάθεση συνεργασίας του τομέα Γεωπονίας των 2 σχολείων, αλλά και την φιλοξενία τους.

Διαβάστηκε 1601 φορές

Μαϊ

26

Κυριακή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK