Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 18:24

Ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Βαρκελώνη με το πρόγραμμα ERASMUS+ Ψηφιοποίηση Αντικειμένων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ποικίλο, σίγουρα ενδιαφέρον, με όλες τις δυνατότητες τις τεχνολογίας, σύμφωνα με το θέμα μας, την «Τρισδιάστατη Ψηφιοποίηση Αντικειμένων στην τεκμηρίωση, διατήρηση και διάδοση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», έβρισκε εφαρμογή στις παράλληλες επισκέψεις σε Πολιτιστικούς και άλλους χώρους στη πόλη της Βαρκελώνης.

Η τρισδιάστατη ψηφιακή καταγραφή ενός μνημείου, μπορεί να θεωρηθεί ως το «πάγωμα» της υπάρχουσας κατάστασης της κατασκευής, τη στιγμή της τεκμηρίωσης. Παρέχεται έτσι η δυνατότητα συγκριτικής μελέτης, ερμηνείας και παρακολούθησης της εξέλιξης των φθορών ενός μνημείου και εξασφαλίζεται η μελλοντική επεξεργασία των πρωτογενών αντικειμενικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, σε περιπτώσεις μελετών αποκατάστασης, επανάχρησης και ένταξης ή προσθήκης νέων κατασκευών (reverse engineering), δίνεται η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των προτάσεων και γενικότερα του σχεδιασμού νέων μορφών.
-Διαδικασίες τρισδιάστατης αποτύπωσης -Κατανόηση μεθοδολογίας οργάνωσης και διαχείρισης τρισδιάστατης αποτύπωσης σε ψηφιακά αρχεία σε συμβατές μορφές ανάλογα με την επεξεργασία που προορίζονται -Κατανόηση μεθοδολογίας οργάνωσης και διαχείρισης τρισδιάστατης αποτύπωσης-Λειτουργικότητα λογισμικού συστημάτων τρισδιάστατης αποτύπωσης
-Αρχεία αποθήκευσης τρισδιάστατων μοντέλων και η χρησιμοποίηση τους για εφαρμογές στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά και οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και εικονική πραγματικότητα
Η διερεύνηση και χρήση της τεχνολογίας AR ή VR μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών που θα αναγνωρίζουν τα μνημεία σε αρχαιολογικούς χώρους και θα παρέχει επιπρόσθετη πληροφορία προβαλλόμενη από την οθόνη της κινητής συσκευής (Virtual Reality,Augmented Reality).
Οι εργασίες αυτές έχουν συνήθως τρία κύρια μέρη τα οποία θα μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε ως εξής: α) να μελετήσει τη χρήση της τεχνολογίας AR και VR για το «πάντρεμα» της ιστορίας με την τεχνολογία και πώς θα ενισχύσει την εμπειρία του επισκέπτη μέσω εφαρμογής σε κινητές συσκευές, μέσα από τη βιβλιογραφική μελέτη του συγκεκριμένου πεδίου β) να αναπτύξει μια σχετική εφαρμογή και να την αξιολογήσει ως προς τη χρησιμότητά της, και τέλος, γ) να προτείνει περαιτέρω δυνατότητες για το μέλλον, οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν ακόμα λόγω των τεχνολογικών περιορισμών.
Ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας σύμφωνα με έρευνα που έγινε πάνω στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας πρέπει να έχει τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά: 1) Συνδυασμός πραγματικής και εικονικής πληροφορίας. 2) Αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο. 3) Λειτουργία αναφορική στον τρισδιάστατο κόσμο (registration). Με τον όρο της ‘εγγραφής’ (registration) στην ΕΠ, εννοείται κατά τον Azuma, ο αρμονικός συνδυασμός του πραγματικού κόσμου με τον εικονικό
-Ανάλυση στην τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης καθώς και ο διαχωρισμός το διαφορετικό τύπου στην συγκεκριμένη τεχνολογία ανάλογα με τις απαιτήσεις από τα αποτελέσματα που θέλουμε να πετύχουμε κατά τη δημιουργία των προτύπων.

Διαβάστηκε 1868 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Ιούλιος 2020 19:13

Μαϊ

26

Κυριακή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK