Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 08:22

Επίσκεψη των Τομέων Γεωπονίας και Πληροφορικής στα Γρεβενά

Επίσκεψη του Τομέα Γεωπονίας και Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας σε αξιόλογες επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών με τη συνδρομή εκλεκτών συναδέλφων, μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Γρεβενών. Tην «Αγρός της Πίνδου» που δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, και την «Καραγιάννης Α.Ε.» με τα «Μανιτάρια των Γρεβενών» και αντικείμενο την Παραγωγή-Εμπορία Μανιταριών και Προϊόντων με Πρώτη Ύλη το Μανιτάρι Pleurotus. Στη συνέχεια η ομάδα επισκέφθηκε το Γεφύρι στο Ζιάκα ή Γεφύρι της Τίστας ή «Τουρκογέφυρο». Το γεφύρι αυτό είναι ένα από τα 13 εναπομείναντα γεφύρια κατά μήκος του Βενέτικου ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών. Βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριό Ζιάκας, στον ποταμό Βελονιά, παραπόταμο του Βενέτικου. 
Η Διδακτική Επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Περιβάλλον και Γεωργία», «Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων» για τους μαθητές του Τομέα Γεωπονίας και του μαθήματος «Τεχνικές Πωλήσεων Προϊόντων Πληροφορικής» για τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής. Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας γνώρισαν την αξία της παραγωγής προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας σε ορεινές περιοχές, τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε μια επιχείρηση τροφίμων όσον αφορά στην υγιεινή στο χώρο της και εκτίμησαν τη σημασία της συσκευασίας στα τρόφιμα και του ποιοτικού ελέγχου του τελικού προϊόντος. Οι μαθητές του Τομέα Πληροφορικής απόκτησαν εμπειρία από τη λειτουργία τμήματος Μάρκετινγκ, γνώρισαν τη λειτουργία πληροφοριακού συστήματος εμπορικής διαχείρισης και εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία μικρής μονάδας ηλεκτρονικών εκδόσεων. Όλη η ομάδα, αναγνώρισε τον παραδοσιακό χαρακτήρα της υπαίθρου και εκτίμησε τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των φυσικών οικοτόπων και τους κινδύνους στο δάσος. 
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Γρεβενών κα. Ντόνα Ειρήνη (Δασολόγο) και κο. Γάγαλη Δημήτρη (Μαθηματικό) για την πολύ καλή οργάνωση των επισκέψεων στις επιχειρήσεις τροφίμων στις οποίες και μας συνόδευσαν, και για την ξενάγηση στις φυσικές ομορφιές των Γρεβενών. Ευχαριστούμε επίσης το ΚΠΕ Γρεβενών για τη φιλοξενία της ομάδας στις εγκαταστάσεις του.

Διαβάστηκε 3601 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 10:53

Μαϊ

26

Κυριακή

Σχολικές Εκδρομές

ShoppingASEhandelAS ErhvervIndexDKServiceIndexDK